Alapítványunk elsődleges célja a Magyarországon élő hátrányos helyzetű fiatalok informatikai képzése és felzárkóztatása, valamint infokommunikációs oktatása.  A szervezet alapítói munkájuk által mindannyian érintettek a fiatalokkal történő kommunikációban, ismerik problémáikat, és napi szinten szembesülnek a fiatal korosztály mindennapi infokommunikációs problémáival. Az alapító, Flórika András, főállása mellett szakközépiskolákban a 18-25 éves korosztály részére oktat szakmai tárgyakat. A csoportok tagjai az álláskeresési (munkanélküli) státuszból érkeztek a csoportokba, egy részük 40-50-km-ről, falvakból jár be az oktatási intézménybe. Alapítványunk elnöke, Dr. Harangi Balázs főállású egyetemi oktató, aki szintén jelentős tapasztalattal bír az fiatalok informatikai hiányosságaival kapcsolatosan. Kiemelendő, hogy szívügyének tekinti a hátrányos helyzetű fiatalok mentorálását, ennek szellemében a Szent Miklós Görögkatolikus Diákotthon aktív mentora jelenleg is. Harmadik vezetőségi tagunk, Dr. Csécsy Timót ügyvéd munkája során találkozik fiatalokat érintő, tájékozatlanságból fakadó problémákkal. Ezek a körülmények és személyes tapasztalatok voltak azok, melyek arra ösztökéltek minket, hogy tegyünk ezen problémák ellen, próbáljunk meg minél több fiatalt információkkal, tapasztalatokkal segíteni annak érdekében, hogy jobban eligazodjanak a mindennapi élet kihívásaiban, a hivatalos ügyek intézésében, és egyáltalán megismerjék a 21. század informatikai lehetőségeit, ezáltal élhessenek az ezzel járó előnyökkel is.

Terveink szerint tevékenységünk fő elemeit a közvetlen eléréssel bíró előadások, konferenciák, workshop-ok szervezése, megtartása és után követése képezi. Hiszünk abban, hogy a közvetlen, egyértelmű kommunikáció, a gyakorlatias megközelítés az a módszer, mely hasznosulni tud a célcsoportunk gondolkodásában. Ezért tevékenységünk nagy részét kihelyezetten, például iskolákban, művelődési és közösségi házakban tervezzük végezni. Működési területünket tekintve egyelőre Debrecen és vonzáskörzetének kisebb települései a fő fókusz. Ismert előttünk a Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj -Zemplén megyék fiataljait érintő, ismerethiányból, tájékozatlanságból fakadó hátrány is, viszont sajnos jelenleg anyagi erőforrások hiányában nem tudunk távolabbi országrészek felé orientálódni.

Működésünk elindulását követően elkezdtük a hozzánk hasonlóan fiatal célcsoporttal foglalkozó nonprofit szervezetekkel történő folyamatos együttműködés kialakítását is, mint például a nagy múlttal rendelkező, debreceni székhelyű „Fiatalok idegen nyelv- és szakmai továbbképzéséért alapítvány” valamint a „Mőbiusz Egyesület”, melyek vezetői együttműködésükről biztosítottak minket. Magánszemélyként már meglévő kapcsolatrendszerünk és Debrecen városban az évek alatt kialakult (el)ismertségünk garancia arra, hogy nívós, valódi értékteremtő és kiemelt társadalmi hasznosságot teremtő civil szervezetekkel tudunk a jövőben együttműködni céljaink elérése érdekében.

Nemzeti Együttműködési Alap által nyújtott támogatás (NEA-KK-17-SZ-2017-00023 és NEA-KK-17-M-2017-00018) segítségével megvalósultak azok a 2017. évre tervezett rendezvényeink, oktatásaink, amelyek során sikerült elérnünk, megszólítanunk azokat a hátrányos helyzetben lévő fiatalokat, illetve mindenkit, akinek segítségre van szüksége a XXI. századi digitális világban való eligazodáshoz.